خبرگزاری مهر، گروه استانها - محمد حسین عابدی: یکم شهریورماه ۹۹ بود که فرماندار سابق میامی در مقابل دوربین خبرنگاران اعلام کرد بیمارستان میامی نیازمند ۱۵ میلیارد تومان اعتبار است و تا دهه فجر به بهره برداری میرسد آن هم بیمارستانی که یک سال قبل هم مسئولان گفته بودند هفته دولت افتتاح میشود!
خبرنگاران آنقدر خبر افتتاح قریب الوقوع بیمارستان میامی را از قول مسئولان وقت منتشر میکردند که دیگر در فضای خبرنگاری استان سمنان این موضوع به حالتی طنز بدل شده بود حالا بعد از هفت سال باز هم مسئولان اعلام کردند که این بیمارستان تا پایان سال جاری افتتاح میشود اما نکته قابل توجه اینجا است که ۱۵ میلیارد تومان سال ۹۹ به ۵۵ میلیارد تومان امسال بدل شده است.
نمیتوان گفت این طرح چه زمان افتتاح میشود
بدقولی مسئولان وقت اما با پیگیری دانشگاه علوم پزشکی و استانداری و نماینده شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی حالا رو به پایان است و به نظر میرسد این بار سلسله خبرهای افتتاح بیمارستان میامی، نقطه پایانی خواهد داشت و این مرکز بالاخره بعد از سالها از فهرست پروژههای نیمه تمام استان سمنان خارج میشود آن هم پروژهای که در دو سال اخیر با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی رها شده بود.
ماجرا از نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود آغاز شد جایی که تیموری معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه به سوال خبرنگار مهر، درباره بیمارستان میامی اینگونه پاسخ داد: بیمارستان میامی تکمیل و تنها منتظر ایجاد پست برق آن هستیم و این مجموعه حتی تجهیز نیز خواهد شد.
تیموری با بیان اینکه نمیتوان به صورت قطعی گفت چه زمان این بیمارستان افتتاح میشود چرا که انتخاب پیمانکار، رعایت تعهدات و مناقصه و… زمان بر است، تاکید کرد: ممکن است مناقصه برگزار شود و پیمانکاری پیدا نشود و لذا مجدداً باید آن را برگزار کنیم از سوی دیگر هر موضوعی نیز ممکن است رخ دهد لذا نمیتوانیم دقیقاً بگوییم که چه زمانی این بیمارستان افتتاح میشود اما قدر مسلم آنکه این بیمارستان آماده بهره برداری است و تنها مشکل راه اندازی پست برق دارد.
فقط پست برق مانده است
توضیحات تکمیلی را حسین شیبانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر، اینگونه میدهد: بیمارستان ۳۲ تخت خوابی میامی با پیگیری مسئولان خوشبختانه ساخته شده است همچنین دو پارت تجهیزات مورد نیاز این بیمارستان شامل تخت و تجهیزات بیمارستانی و درمانی و… نیز خریداری و تهیه شده است و لذا افتتاح این بیمارستان نزدیک خواهد بود.
شیبانی با بیان اینکه یک تیم به سرپرستی دکتر عامری که از پزشکان با تجربه شهرستان شاهرود و میامی است، تشکیل و مأمور انتخاب نیرو برای این بیمارستان شده است، بیان کرد: این تیم در واقع کادر درمانی را نیز بررسی میکنند تا بتوانیم بهترین خدمات را به مردم میامی و به خصوص زائران رضوی بدهیم چرا که میامی به دلیل قرارگیری در کریدور اصلی تهران - مشهد سالانه میزبان هزاران نفر زائر رضوی است که نیاز به این بیمارستان را تشدید و توجیه میکند.
وی با بیان اینکه تنها اتفاقی که باید در این بیمارستان رخ دهد تا شاهد افتتاح آن باشیم، مقوله تأمین برق از طریق پست آن است، ابراز کرد: مراحل انتخاب پیمانکار و دیگر مراحل در دست اجرا است و امیدواریم به زودی شاهد تکمیل این طرح و بهره برداری از آن باشیم.
آنطور که مسئولان اعلام میکنند و تحقیقات خبرنگار مهر، نشان میدهد این بیمارستان از ابتدا مشکل تأمین اعتبارات داشته و لذا مسئولان وقت میامی در رأس آنها فرماندار سابق این شهرستان قدری در اعلام خبر افتتاح آن علی رغم تمام مشکلات، عجله کرده است زیرا بیمارستان در سال ۹۹ اصلاً شرایط افتتاح را نداشته و صرفاً یک ساختمان بوده است.
تکمیل بیمارستان میامی
دیگر کسی که مستقیماً مسئول رسیدگی به امور بیمارستان است، دکتر علیرضا مصری پور رئیس شبکه بهداشت و درمان میامی محسوب میشود وی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره این طرح، گفت: دو پارت تجهیزات بیمارستانی هم اکنون برای این بیمارستان تهیه و به شهرستان منتقل شده که اقلام درشت آن شامل تخت، تشک، لوازم بخش آی سی یو و بستری و… خوشبختانه تأمین شده است.
مصری پور با بیان برآورد قیمت این تجهیزات با دلار دولتی ۹ میلیارد تومان است، بیان داشت: پارت سوم تجهیزات بیمارستانی میامی نیز متعاقباً خواهد رسید و در آن اقلامی که وزارت بهداشت موظف است برای بیمارستان ارسال کند تا این زیرساخت تکمیل شود، وجود دارد البته برخی اقلام ریز نیز مورد نیاز بیمارستان است که باید توسط دانشگاه علوم پزشکی شاهرود خریداری شود که خوشبختانه فهرست این اقلام هم تهیه و ارسال شده است و امیدواریم برآورد قیمت و خریداری آن به زودی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه ساختمان بیمارستان تکمیل است، افزود: طی نشستهایی که برگزار شده، مقرر شد تا برخی اتاقها و بخشهای بیمارستان تحویل شبکه بهداشت و درمان شود و تنها نیم درصد از ساختمان و عملیات عمرانی برای این دانشگاه باقی مانده که میبایست تکمیل شود همچنین پست برق بیمارستان نیاز به تکمیل دارد که به صورت کلی بیمارستان آماده بهره برداری باشد.
کارها تمام شده است
رئیس شبکه بهداشت و درمان میامی درباره تاریخ افتتاح این مرکز، توضیح داد: در سیستمهای این چنین که نیاز به هماهنگی اداری دارد بعضاً اقدامات و نامه نگاریهای زمانبری نمیتوان به درستی زمان تعیین کرد برای مثال ممکن است تا زمانی که پیمانکار پست برق این ساختمان پای کار بیاید، ۲۰ روزی طول بکشد اما آنچه در دست ما قرار دارد این است که ساختمان ساخته و تمام اتاقها آماده شده است.
مصری پور با بیان اینکه تجهیز و نصب تجهیزات خریداری شده قدری زمان بر است اما چندان هم افتتاح بیمارستان دور نخواهد بود، تصریح کرد: کارهای راهداری بیمارستان روی غلطک است و میبایست بعد از تکمیل پروژه برق ساختمان بیمارستان، به دنبال نیروی انسانی آن باشیم و رسماً بیمارستان را افتتاح کنیم از طرف دیگر اعتبارات پست برق نیز تأمین شده و تنها اتلاف زمان برای تعیین پیمانکار خواهد بود.
وی با بیان اینکه نامههای اجرای مناقصه امضا شده و در همین هفته مناقصه برق بیمارستان نیز اجرایی میشود، بیان کرد: خوشبختانه مسئولان استان سمنان شامل استاندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و نماینده مردم پیگیری خوبی در این زمینه داشتهاند و اگر این کمکها نبود مشکلات بیشتر نیز میشد تنها در یک مورد باید گفت ساخت و ساز ساختمان بیمارستان فقط ۵۲ میلیارد تومان هزینه برده که تأمین آن، کار دشواری بود.
تعلل در افتتاح بیمارستان
رئیس شبکه بهداشت و درمان میامی همچنین ظرفیت بیمارستان این شهرستان را ۳۲ تخت خوابی ذکر میکند و اعلام میدارد «امکان توسعه آن به ۶۴ تخت خوابی نیز دیده شده است» موضوعی که در ابتدای کلنگ زنی بیمارستان نیز بسیار مطرح بود چرا که در اصل این بیمارستان با ۶۴ تخت خواب وعده داده شده بود اما در نهایت مسئولان به ۳۲ تخت خواب رضایت دادند که البته همان هم سالهای سال به طول انجامید.
موضوع قابل توجه دیگر اما اینجا است که اگر مسئولان در همان موقع اعتبارات پروژه را تأمین میکردند شاید با ۱۵ میلیارد تومانی که فرماندار وقت میامی مطرح میکرد، میتوانستیم شاهد تکمیل بیمارستان باشیم، بیمارستانی که به تعلل مسئولان وقت تاکنون ۶۱ میلیارد تومان هزینه برده و همچنان هم پست برق و تجهیزات زیر مورد نیاز بیمارستان نیز باقی مانده است که شاید میلیاردها تومان نیز صرف این مسائل شود. موضوعی که مشت نمونه خروار مدیریت کند و مبتنی بر بوروکراسی استان سمنان است.
نظر شما